08 January 2013

8. jan: Gullgravere

Australia har sin gullgraverhistorie 160 år tilbake i tid og i Ballarat var det mye å finne den gangen.  Fortsatt er det gullgravere og lykkejegere som finner rent gull i området her.  I fjor sommer ble det funnet en stor gullklump som var vært millioner.

I Ballarat har de bygget opp en miniatyr-by og et slags opplevelsessenter for store og små som forsøker å ta oss 150 - 160 år tilbake i tid.  Den gangen var Australia et land hvor de hvite fant det litt vanskelig å leve.  Mye bush, enorme overkommelige strekninger, varmt, farlige dyr osv.  Om det er rett vet jeg ikke, men i en bok vi har står det at engelskmennene var i ferd med å gi opp landet, men at gullfunnene tente et nytt håp her nede.

Før vi reiser opp til Souverign Hill er de minste nedom poolen igjen.

Og så rekker vi å bese oss i den botaniske hagen.  Flott område med forskjellige snodige trær i parken og en flott lekeplass.  Dette treet er en Bunya Bunya Pine:




Så bærer det opp til Souverign Hill.  Her har vi hele dagen og får virkelig oppleve hvordan gullgraverene holdt på og hvordan en slik by så ut.  Det var nok både spennende og skumle tider.  Bildene taler kanskje for seg:








I kveld drar boxermotoren oss til kystlinjen (Geelong) og videre langs Great Ocean Road nedover mot Apollo Bay og Marengo hvor vi har bestilt motell i 3 netter.  Det har vært væromslag og bilen sier temperaturen har falt fra 23 grader ved Ballarat til 16 grader her nede ved kysten.  Og det blåser ordentlig.  Så de gangene vi er ute og ser på sjøen er det raskt inn i bilen igjen.  Men jammen er det en flott kyst.  Bølgene bryter, noen steder ser vi surfere, noen steder er det fantastisk natur med flokker av kakaduer i trærne, noen steder ser vi vanvittige hus bygget med utsikt fra samtlige vinduer.




Flott motell her nede ved Marengo.  Helt ny eier har akkurat åpnet, og han er veldig serviceminded.  Liten, men flott pool, og til og med et lite boblebad ute her.  Vi skal nok grille ved utegrillen her i morgen kveld tenker jeg, men i kveld blir det middag på hotellet i Apollo Bay...

3 comments:

  1. Godt å få dere på bloggen igjen. Fikk nesten abstinens av å ikke vite hva dere driver med.....
    Kaldt på Tasmania igjen, og albino wallabyen kom den dagen dere dro. Jaja.

    ReplyDelete
  2. Så synd! Men vi har da fått oppleve mange dyr hos dere. Håper du har fått pustet ut litt, eller har dere fått bobilbesøk allerede?

    ReplyDelete
  3. Bobilbesøk, og det er koselig å se dem alle igjen. Idag skal alle opp til Orford sammen med en familie til så vi blir mange.

    ReplyDelete