26 January 2013

25.jan: Makadamia og fugler


Det var vått i natt også.

Vi kjører ned til Childers sentrum og spiser is.  Det er en av greiene her.  Childers er et lite tettsted; man skal spise isen fra de lokale ismakerene, gå på fugleparken og besøke "snakes downunder".  Slange-parken er stengt pga av vått vær, men isen skal vi da få ned og fugleparken besøkes før vi bestemmer hva vi skal gjøre de neste dagene. Isfabrikken Mammino er nok en liten lokal helt.  De har svært god is - det startet med at de begynte å blande inn makadamia-nøtter i isen.  Det er kjempegodt!



I fugleparken regner det også, men vi kommer oss gjennom på folkelig vis med paraplyer og tålmodighet.  Det er jo ganske fascinerende med alle de flotte forskjellige fuglene.  Det er få gjester her i dag, så innehaveren kommer og tar ut kakaduen "Charlie" som vi får holde og kose litt med.  Normalt vil nok flere fugler sette seg på oss, men pga regnet er det nok litt unntakstilstand i trærne også.




Både her og andre vi snakker med i dag anbefaler Woodgate ved kysten.  Vi setter derfor kursen ditover, til tross for at det kanskje er ennå dårligere vær der.  I morgen er det "Australia day", dvs deres 17. mai, og da pleier det å være ett eller annet arrangement. Og det er bare en god halvtime å kjøre, så vi prøver.  Dette skulle vise seg å være et rimelig dårlig valg.  Ikke pga stedet, det er nok kjempeflott i finvær, og det er mindre turister her enn de mest populære stedene, men der er jaggu meg litt av et vær.  Heldigvis ligger campingen litt i ly av været fra havet, men det blir middag i bilen, og det var egentlig ikke noe stort poeng å kjøre hit ned.  I kiosken hører vi at det er årets høyeste tidevann, og sammen med stormen kan det bli ganske kule bølger i morgen tidlig, så vi bestemmer oss for å stikke ned å se på bølgene i morgen tidlig.  Natta.

No comments:

Post a Comment