13 January 2013

11.jan: Store brusende bølger og sand i håret


Dagen i dag har vært litt kjøring og bading i store bølger.


Pakking for ny forflytning i dag. Nok en gang er jeg den heldige vinner av å pakke for 4, mens Helge har ansvaret for sin egen bag og pakking inn i bilen. Torjus tar boblebad, mens Elise og Lavrans lånte frisbee av motellet som de lekte med i ventetiden. Like etter klokken 10 ruller vi ut fra familievennlige Motel Marengo.

Veien går nå til Melbourne via Great Ocean Road i nydelig vær. Elise leser høyt i "Jakthundene" av Jørn Lier Horst og det er ganske spennende. Likevel tar vi oss tid til flere stopp ved strender og utsiktspunkt på veien. Ved Skenes Creek vasser vi i bølgene og blir selvfølgelig våte. Stopper også ved en idyllisk og beskyttet strand langs en bekk like før Lorne for å ta noen bilder, men det viser seg at idyllen ikke er så god der likevel, det er nemlig en politibil, en ambulanse og et ambulansehelikopter på stedet, og det siste letter akkurat i det vi parkerer. Det spørs om det ikke har vært en som har vært uforsiktig i bølgene like utenfor. Vi passerer Lorne og spiser medbragt niste under et tre for enden av stranden i Lorne.





Ved Fairhaven ser vi at det er fantastiske bølger og vi bestemmer oss for å ta et bad. Her føler vi oss ekstra trygge til tross for store bølger som ruller innover stranden, faktisk de største bølgene Helge har badet i noen gang påstår han. Det er badevakter som passer på alle som bader mellom de gule og røde flaggene. De passer også på at vi alle holder oss mellom flaggene. Veldig morsomme og innimellom svært store bølger som trekker oss med inn mot land i et voldsomt brusebad. Siste stopp gjør vi på Bells Beach før Torqay hvor surferne holder til og har større konkurranser hvert år. Moro å se hvordan de ligger i vannet og venter på de aller beste bølgene å surfe på. Selen som svømmer rundt og leker der se ikke ut til å bry seg om surferne i det hele tatt.






Så nærmer vi oss Melbourne og jeg må prøve å holde tungen rett i munnen når jeg fungerer som kart- og skiltleser.



Etter å ha bommet på noen veiarbeider som ikke er oppdatert på kartet og noen avkjøringer, får vi til slutt stoppet utenfor apartementshotellet vi skal bo på de neste tre nettene. Vi får anbefalt en restaurant som heter Kitchen Workshop i casinoet Crown. Restauranten har middagsbuffet, en løsning som fungerer perfekt for oss når vi nå er veldig sultne. Noe for en hver smak her, og Torjus og Lavrans synes det er perfekt å få avslutte med å gå 3-4 runder bortom dessert-buffèen. Elise smaker østers for første gang og liker det, så som Margareth (Tim's mamma) sa så mange ganger på Tasmania: "Your daughter has a very expensive taste."




Vi studerer Melbournes skyline mens vi rusler tilbake til hotellet. Det er noen riktig store bygg her og vi har tenkt oss opp i det høyeste i morgen kveld. Kveldsbad i hotellets basseng og deretter køying med mer lesing i "Jakthundene" nå i kveld. Til tross for kveldsbadet er en av Elises siste kommentarer før hun sovner: "Jeg har sand i håret". Noen som kan tenke seg hvorfor?

No comments:

Post a Comment