13 January 2013

12.jan: Eureka Skydeck 88


Shopping og gatevandring i Melbourne og utsikt fra Eureka Skydeck 88 i dag.  Og Elise som leser for sine brødre.  Ikke dårlig - men det er en spennende bok!


Nattesøvnen ble forstyrret flere ganger i løpet av natten på grunn av en kraftig ulyd som kom og gikk fra Aircon-anlegget i leiligheten. Diverse telefoner til resepsjonen i løpet av natten løste ikke problemet da, men lyden ga seg etter noen timer. Ingen god søvn på oss voksne med andre ord.

Vi fikk levert bilen og ruslet til shopping i Melbourne Central, et stort kjøpesenter som vi fikk anbefalt av Silje og Liv sin kusine. Kjøpesenteret hadde noe for en hver smak, men vi gikk likevel lei av shoppingen etter 2-3 timer og tok City Circle Tram (trikk som er gratis) tilbake til hotellet.

Etter lunsj ble vi oppgradert til en leilighet i 18. etasje - uten støy. Leiligheten er en hjørneleilighet med mange vinduer og flott utsikt i motsetning til leiligheten vi hadde i 4. etasje som "kun" hadde utsikt til Eureka Skydeck 88.

Vi bor i sidegaten til Collins Street og begir oss ut på gatevandring. Denne gaten er kjent for sine mange gamle sandsteinsbygg fra slutten av 18-tallet begynnelsen av 19-tallet. Mange flotte sandsteinsbygg å se mellom skyskraperne og høyhusene som er flotte på sin måte



Urbane brudebilder er tydelig populært her. Flere brudepar tar bilder for enden av Collins street - denne enden kalles "Paris end", trafikken ser ikke ut til å være noen hindring.



Vi rusler videre til Cook's cottage, barndomshjemmet til oppdagelsesreiseren Kaptein James Cook. Huset ble flyttet fra England til Fitzroy Gardens i Melbourne for nærmere hundre år siden. Like ved er det gratiskonsert i parken og mange har allerede funnet sin plass foran scenen i parken.



Middag i chinatown, men vi er usikre på om det var en kinesisk eller japansk restaurant. Uansett: and, biff og sursøt svin smaker veldig godt. Etter middag rusler vi mot Eureka Skydeck 88 i solnedgangen. Eureka Skydeck 88 er det høyeste offentlig tilgjengelige bygget på den sydlige halvkule, og vi kommer opp i 88. etasje. Heisen raser oppover de 88 etasjene med en fart på 4 etasjer pr sekund. Vi kjenner suget i magen og får dotter i ørene.





No comments:

Post a Comment