13 January 2013

13.jan Melbourne Aquarium

Siste dagen i Melbourne.  Vi skal på Akvariet.


Det er i gangavstand fra hotellet vårt og etter egg og bacon her oppe på rommet (det er da søndag...) rusler vi ned mot Yarra River og Akvariet.  Vi blir lurt til å være med på en "backstage"-tur og det blir faktisk veldig morsomt.  Vi vet ikke helt hva vi går til, men vi får en liten eksklusiv gjennomgang av mange av fiskeartene.  Allikevel er høydepunktet at vi får være med å mate de store rokkene.  Det er egentlig helt vanvittig.  Den største rokken er 300 kilo og 3,6 meter lang.  Litt av et beist!  Og vi får stå å se på at den mates over vannet.  Fikk ikke lov til å ta bilder av det, men vi stod altså på kanten av bassenget "backstage" og kunne se de fra overflaten av vannet.  Når de ble matet kom de og nesten hoppet opp på kanten. Ida og Torjus ble våte da den første jumpet opp for å se hva det var til lunsj. Og det var jo hverken Idaer eller Torjuser.  Den fikk fisk.  I dag også.  Men ellers var den både fredelig og vakker, og de svømmer jo som de aldri skulle ha gjort noe annet.  Men det har de heller kanskje aldri? Rokkene får mat hele tiden - hver dag.  I motsetning til haien som kan ligge å svømme i søvne.  Den spiser bare to ganger i løpet av 4 uker!  Og da står ofte rokke på menyen.  Heldigvis er havet her nede fullt av rokker, og haien vil heller ha rokke enn folk. Da blir den jo mett og trett og man er jo på en måte litt tryggere.  Siden den får mat mener jeg.  Men jeg lover at det ikke skal bli noe sovepute for oss når vi nå skal oppover kysten.

Akvariet har et hovedbasseng som er helt fenomenalt. Nesten to tusen fisk, deriblant rokker, haier, sagfisk og en haug andre som boltrer seg i 2,2 millioner liter vann.  Det er jaggu mye.  Inne i dette bassenget har de så laget tuneller, store "tribuner", "arenaer" med glass 360 grader rundt osv.  Helt utrolig fascinerende å stå under når den store rokken kommer og skygger for nesten alt lys.

Etter akvariet blir det trimming på hotellet.  Deretter badstu og svømming i poolen.  Middag på rommet i kveld og vi (dvs min kone) pakker for harde livet, mens jeg kan sitte her og blogge.  Flyet til Cairns går kl. 09.25 i morgen tidlig.  Barna er forferdelig spent på hvordan bobilen er.

Vi tenker litt på dere der hjemme også innimellom.  Er det snø?  Er det kaldt?  Har det skjedd noe som vi ikke har fått med oss?  Jeg føler iallefall at vi har vært veldig lenge borte nå, og den siste etappen starter i morgen.

2 comments:

  1. Hei på dere! Influensaen herjer, men vi er skånet for det verste, og har det bra. Det er lite snø i bygda, men skiføre på skauen. 16 kalde grader i dag, men vi klarer oss i kulda. Håper alt er bra med dere, og ønsker lykke til på siste etappe!
    Hilsen alle oss hjemme, Simen, bestemor og bestefar.

    ReplyDelete
  2. Hyggelig å høre. Har ikke hatt internettdekning, men nå er vi på nett igjen. Skal reise nedover fra Cairns til Townsville i morgen. Alt er bra med alle oss, humøret er nesten alltid bra, og vi holder alle vekta. Ingen skranter!

    ReplyDelete