23 January 2013

21.jan: Hårklipp

Lekser, hårklipp og Lagunen i Airlie Beach.



Etter egg- og baconfrokost er det tid for litt lekser.  Og så må vi bruke det flotte bassenget her! To bra sklier og et ganske stort basseng er det her.  Poolen er 32 meter på det lengste. Vi møtte et veldig hyggelig dansk par med to gutter her i går som gjør motsatt tur som oss, og er litt sammen med de i dag. Vi byttelåner reisebøker og barna har det morsomt sammen både i og utenfor vannet.  De tipser oss om Noosa og Tin Can Bay når vi nærmer oss Bundaberg/Frasier Island.

Vi tar bussen ned til Airlie Beach, det er bare 10 minutter.  Ida og Lavrans finner en frisør og blir riktig så tekkelige.  Vi finner alle sammen fram til Lagunen i Airlie Beach.  Her er det mange ungdommer og backpackere som har funnet fram og ligger og plasker i det enorme "bassenget".  Lagunen er en utendørs kjempeflott pool, kanskje 100 meter lang, kanskje mer.  Gå inn på Google Maps - tipper den er ganske synlig der.  Søk opp "Airlie Beach, Queensland, Australia".  Men de trenger pooler her i denne delen av Australia sommertid.  Sjøen anbefales ikke her oppe i nord pga alskens lurerirer.  Den største fienden vår er nok stingers (maneter) og spesielt "Box Jellyfish".  Selv om de store er sjeldne, er de svært farlige.  De små er også ille nok, spesielt for barn og andre utsatte grupper.  Og vi har ikke tenkt å ta sjansen på det.  Når vi kommer lengre sør blir det andre forhold og da kan vi bade i sjøen - tror vi...


Minigolf, tennis og utekino i kveld.  En spennende delfinfilm (passer jo bra når man er her i Australia) som gjør at barna heller blir sittende å se ferdig filmen enn å komme til bobil-middag.



Supert vær i dag, bortsett fra en ganske kraftig skur midt på dagen.  Tropene.  Det er OK.  Asfalten er tørr igjen etter 5 minutter uansett.


No comments:

Post a Comment