29 January 2013

29.jan: Nordover igjen og endelig fint vær


Vil det være mulig å komme til Fraser Island og i så fall når? I dag går turen til Noosa og Sunshine coast med surfere i store bølger.

Vi våkner opp til strålende vær og nesten ikke en sky på himmelen. Deilig. Optimismen kommer tilbake. Brisbane er fortsatt erklært som katastrofeområde sammen med Bundaberg og Gympie lenger nord, samt kysten sydover i New South Wales så langt syd som Sydney. Vi har heldigvis ikke merket mye til det der vi har campert, men turene inn til The City i Brisbane har gitt oss noen bilder. Vi følger nyhetene i dag også og ser bilder av store oversvømte områder, folk som reddes opp i helikopter fra hus og biltak, for ikke å snakke om folk som "bader" i skum som er pisket opp av sjøen så det til forveksling ligner på snø. Skumlaget er så tykt som 40-50 cm flere steder. I løpet av formiddagen blir det klart at flomtoppen som er ventet i Brisbane ca kl. 11 i dag ikke går så høyt opp som fryktet likevel. Den beste nyheten i dag er at uværet nå har forlatt kysten og trukket ut i Tasman Sea mellom kysten av New South Wales, Tasmania og New Zealand. Nå er det bare å vente på at vannet skal renne unna, vannstanden synke og vannet forøvrig tørke opp.

Våre undersøkelser på morgenen i dag tilsier at Fraser Island er åpen igjen, det er bare det at det ikke er mulig for oss å komme oss til Harvey Bay, Tin Can Bay eller Rainbow Beach hvor turene går fra. Bruce Highway mellom Brisbane og Cairns er nemlig fortsatt stengt syd for Gympie og det er også alle de andre omkjøringsmulighetene. Vi kan selvfølgelig fly til Harvey Bay, men synes det blir unødvendig dyrt for å komme oss til Fraser Island. Beslutningen blir at vi vil reise til Noosa i dag for så å reise videre til Rainbow Beach så snart veien åpner igjen. Det er uansett ikke noe poeng å reise sydover fra Brisbane før vannet har rendt unna i New South Wales og det har tørket opp litt der.

Vårt for tiden rullende hjem pakkes og klargjøres for ny kjøretur. Det er igrunnen ganske fort gjort: ta frokostoppvasken, pakke bort alle løse gjenstander som kan finne på å hoppe rundt i bilen om vi ikke pakker dem vekk, tømme gråvannstanken, tømme doen, skru av gassen, rulle inn strømledningen og markisen, feste sikkerhetsbeltene og starte bilen. Underveis i dag viser temperaturmåleren i bilen at det er 37 grader ute, det er i grunnen ganske varmt igjen, etter at vi har vært nede i behaglige temperaturer mellom 20 og 29 grader.

I Noosa finner vi en campingplass med basseng, og det beste av alt, det går turer til Fraser Island herfra! I morgen starter de faktisk opp igjen etter uværet. Man blir hentet kl. 06.00 om morgenen og kjører i 4WD busser langs stranden fra Noosa til Rainbow Beach og de er derfor ikke avhengige av at veiene i området er åpnet. Vi booker oss inn på campingen i 3 netter og booker samtidig tur til Fraser Island på torsdag. Det gleder vi oss til!

Bassengfasilitetene på campingen testes ut, det er deilig svalende. Godt også å slikke litt sol igjen. Det føles som vi har hatt regnvær i ukesvis, men det er faktisk ikke mer enn 3 dager i strekk, så vi har vel ikke lov til å klage. En liten tur inn til Noosa sentrum i kveld, det sies å være Australias Cannes og vi skjønner hvorfor.



Vi ser også flere spor etter uværets herjinger.



Ute ved surfernes strand får vi med oss det siste lyset fra solnedgangen og de ivrigste surferne ligger fortsatt ute i vannet og venter på de perfekte bølgene. De må ha godt nattsyn!

Bloggingen foregår ute i kveld, og Helge koser seg med å ta bilder med lang lukkertid. Kanskje dere får se noen resultater av det her på bloggen?

(Ja - her er månen sett fra Australia, og bilde av en palme som er tatt i stummende mørke med 30 sekunders lukkertid, se du stjernene som skinner over palmen?)




Vi hører froskene rundt oss og bølgene som ruller i det fjerne. Kanskje på tide å få seg litt søvn? I morgen skal vi utforske Noosa mer. Natta!

No comments:

Post a Comment