30 January 2013

30. jan: Surferne i Noosa

Fish'n chips og surfere i Noosa på menyen i dag.

Strålende sol og 34 grader i dag. Det er så godt og varmt at vi fort glemmer at det ikke er mer enn noen få dager siden det var veldig, veldig vått. Helge og Elise står opp før oss andre for å få seg en løpetur og en tur i bassenget før frokost. Flinke er de, og jeg får dårlig samvittighet for at jeg sover litt til for å få med meg slutten på en tullete drøm om en veldig merkelig forhandling. Begynner jobben å spøke i underbevisstheten mon tro, nå som det er drøye 2 uker til jeg skal starte opp igjen?

Godt vær og god tørk, på tide å vaske litt tøy igjen. 2 maskiner vasket og lufttørket i løpet av et par timer, det er effektivt. Vel nok om det, vi ruller etterhvert ned til Noosa Village og spiser lunsj: Fish'n chips til nesten alle, kylling til sistemann. Deilig salat ved siden av, og det smaker riktig godt. Damen på cafeen forteller at under flommen hadde de vannet helt opp på fortauet utenfor , men heldigvis ikke inn i cafeen. Før vi går reklamerer hun også for den gode frokosten de har, så hvem vet, kanskje vi kommer tilbake og prøver den?

Det er en litt lat stemningen i Noosa Village nå, antagelig fordi høysesongen er slutt og skolen har begynt igjen. Ikke mange mennesker ute og beveger seg i det fine været. Etter lunsj må vi bare bade. Vi kjører bort til nasjonalparken i Noosa og der finner vi strendene der surferne holder til. Det ligger et hav av surfere i vannet og venter på de beste bølgene. Og bølger er det både for nybegynnerne og de erfarne surferne. Surferne ligger så tett i vannet at det er vanskelig å skjønne at de ikke surfer på andre.


Vi finner en strand som heter Tea Tree Beach. Der er det ikke riktig så mange andre mennesker som på hovedstranden i Noosa. Bølgene og strømmene i vannet er kraftige, men det er virkelig morsomt å kjenne bølgenes krefter. Stranden har ingen livvakter, så vi må passe på oss selv.

Når vi går tilbake er Elise tydelig på at hun synes det er morsommere og tryggere å bade på de stedene det er livvakter, spesielt når bølgene er så store som de er her. Kommer det i det hele tatt til å bli noe bading hjemme til sommeren?

Bordtennis og en skikkelig regnskur i kveld. Regnskuren kom vel kun for å minne oss om at det fortsatt er regntid her...

Nå må vi køye for i morgen skal vi tidlig opp, og da mener jeg TIDLIG. Vi blir hentet på campingen kl. 06.00 for å reise til Frasier Island. Det gleder vi oss til. God natt!


No comments:

Post a Comment