04 January 2013

4. jan: Skogbrann


Her nede er det sommer!


I går var faktisk den varmeste dagen i Tasmanias historie, det ble målt over 40 grader i Hobart.  Kjersti smeltet!  Bildet ovenfor er kanskje litt kult, men det er ikke så kult å tenke på hvorfor solen ble så himla rød. Kombinert med sterk vind gjorde varmen at det ble en voldsom skogbrannutvikling.  Fra huset der vi bor kunne vi se flammene langt borte - det er et uhyggelig syn. Bildet over er imidlertid fra Richmond, der flammene herjet i retning av solen. Vi var aldri i fare, men vi hadde bestilt en båttur og en overnatting på et hotell som vi måtte kansellere pga. at veien ble stengt.  Heldigvis kunne vi bare returnere til Kjersti og Tim.

Planen var Port Arthur i dag - stedet hvor engelskmennene sendte "fangene" først.  Det var vel egentlig en måte å befolke Australia på.  Dit kom vi aldri pga skogbrannene.  Istedet kom vi til Sorell Fruit Farm.  Selvplukk på høyt nivå.



Når vi så at røyken kom fra Port Arthur, skjønte vi at dette ble en annerledes dag.  Hotellet vi hadde booket der nede måtte avbestilles, og det samme måtte båtturen.  Litt synd, men denne dagen husker vi nok lenge...  Istedet ble det bading (i litt kaldt vann, men med 40 grader i luften er det OK), og sandslott på Dodges Ferry.  Noen timer senere var dette stedet også askebelagt, jeg vet ikke om det brant her, men vi kunne se røyken i fjellene når vi reiste herfra.



Vi hadde tenkt å finne et annet hotell å bo på denne natten, så vi kjørte mot Richmond.  Flott by.  Men det var i det hele en litt dyster stemning i hele området.  Vi hadde mest lyst til å reise tilbake til Kjersti og Tim, de ble derfor ikke kvitt oss i natt heller...  Slik så Richmond ut - vi spiste middag på dette gamle hotellet:




Når vi la oss kl. 23.30 var det over 30 grader ute.  Da blir varmen et problem...  Ullpleddene Kjersti har funnet fram - og som vi brukte de første dagene over dynene - blir på en måte overflødig.

Uhyggelig å se flammene langt borte.  Det er god utsikt fra huset her, og med lang eksponeringstid på kameraet får vi fram litt at det så langt der borte vi var tidligere i dag:




Nå har vi bare tre dager igjen her på Tasmania.  Mandag reiser vi til Melbourne hvor vi skal leie bil og farte rundt en uke.

Alt vel med oss - friske og raske.  

No comments:

Post a Comment