18 January 2013

16 jan: Regntid og box jellyfish


Transportdag og bading i Port Douglas.



Regntiden er nært forestående. Det har bygget seg opp gode regnværsskyer rundt fjelltoppene i Daintree Rainforest i løpet av natten og det er bare et tidsspørsmål før regndråpene faller. Vi har skoletid på morgenen i dag og gjør oss deretter klare til å reise. Bobilen ruller ut av campingplassen kl. 11.00 uten noe bestemt mål, men at turen går sydover fra Cape Tribulation og ut av Daintree Rainforest er sikkert. Ikke så lurt å ha vår store bobil inne i regnskogen med stor fare for oversvømte veier når styrtregnet setter inn for alvor. Dette området er virkelig 4-hjulsland og det er ikke mange år siden veien til Cape Tribulation ble asfaltert. Når vi kommer til Daintree-elven og venter på kabelfergen kommer det et skikkelig skybrudd, selv om det slutter raskt igjen.



Veien sydover går langs åker på åker, de fleste med sukkerroer, men også noen med te og noen med bananer, trær med fargerike blomster ser vi også. Ellers passerer vi også flott kystlandskap, med fjell og strender ned mot stillehavet. Vi stopper i Port Douglas og får oss et bad på 4 mile beach. Vi bader på den lille delen av stranden som er "gjerdet" inn med nett og overvåket av badevakter. Ikke spesielt forfriskende når badetemperaturen er rundt 30 grader, men godt med en dukkert likevel. Nettet justerer de ut- og innover på stranden ettersom tidevannet går opp og ned. Badevakten forteller at de sveiper over vannet innenfor nettet med finmasket nett 2 ganger daglig for å renske for farlige maneter. På spørsmål om hvordan han vet at det ikke er risikabelt å bade innenfor nettet i dag, er svaret vindretningen, at tidevannet er på vei ut og mattilførselen for manetene. Når Helge spør hvordan en box jellyfish ser ut tar badevakten ham med til badetårnet og viser ham en som han har fanget utenfor stengselet i dag. Den er helt gjennomsiktig. Hva vi skal gjøre hvis vi blir brent av en box jellyfish? Jo, vi skal ta på eddik og dra umiddelbart til nærmeste sykehus for videre behandling. Går vi ikke rundt med eddik på oss? Nei, det er heller ikke nødvendig da det ligger utplasert eddik på flaske ved strendene her.

Etter badet har vi fått bestemt hvor vi skal i dag og turen går til Cairns og en stor campingplass som har "alt" - bortsett fra et trådløst internett som virker slik at vi kan få oppdatert bloggen vår igjen.

Etterord fra Helge: Jeg begynner å bli vant til å kjøre bilen.  Den er 3,4 meter høy, litt bredere enn Peugeoten hjemme og ganske lang.  Men så har vi da med oss et helt lite hjem.  Føles som å kjøre en av klasse 1-lastebilene til Gartnerhallen.  Fordelen er at bilen synes godt i trafikken - de andre småttisene skvetter lett unna, men jeg forsøker å holde meg til trafikkreglene og bruker mest venstre side.  Det er en fordel her nede siden alle de andre gjør det.

No comments:

Post a Comment