18 January 2013

14 jan: Fra syd til nord


Savnet oppdatering? Her er vi igjen med oppdatering av de seneste dager etter noen dager uten internet.



Forflytning fra Victoria til Queensland og overtagelse av bobil i dag.

Tidlig opp for oss alle i dag. Ja, hjemme i Norge er dere vel ikke enig i at det er så mye tidligere enn normalt, men vi måtte altså stå opp kl. 6 for å være klare med frokost, frokostoppvask, pakking og utsjekking innen kl. 07.30. Da ventet nemlig transporten vår til Melbourne Airport Tullamarine. Flyet skulle gå kl. 09.25 og det er greit å ha litt mer enn en time når vi ikke er kjent med rutinene for innsjekk hos Qantas her i byen. Selvbetjent innsjekking er det her, i hvertfall for alle som ikke flyr business, gold, premium eller lignende, og det har altså vi ikke tatt oss råd til denne gangen. Det er også selvbetjent bagasje drop. Etter litt fomling får vi til begge deler og rekker flyet vårt med god margin. 3,5 timers flytur i godt flyvær fra Melbourne til Cairns, og det mangler ikke på servering hos Qantas domestic flyvning i dag: Varm lunsj (valg mellom to retter) - jeg tror Helge nesten fikk forhandlet seg frem til hummer om han ikke likte alternativene på menyen - og ikke lenge før vi lander får vi is, kanskje for å minne oss om at det er varmt i Cairns. Medvind har gitt oss en kortere flytur, kun 3 timer!

Cairns har godt over 30 varmegrader og sol, og vi har nå skrudd klokken 1 time tilbake mot Norge, noe som føles underlig fordi vi er så godt som rett nord for Hobart så vidt vi klarer å se av kartene vi har tilgang til. Alle bagene har funnet samme veien som oss også denne gangen og vi finner veien til bobilutleien for å hente ut vår "campervan". Barna er veldig spente på denne bobilen som spesielt Torjus har studert innvendig og utvendig diverse ganger på Youtube. Det er en stor bil vi skal kjøre rundt i de neste 4 ukene og det tar en god stund å gjennomgå papirarbeid, instruksjonsvideo for bilen og faktisk gjennomgang av de viktigste punktene fra videoen før vi laster opp bilen og er klare til å bevege oss ut på veien.



Før vi kjører passer vi på å få noen tips av Jaana på Maui om hvor vi kan startet turen vår: Cairns, Port Douglas 1 times kjøretur nord for cairns og Cape Tribulation et par timers kjøring nord for Cairns er de anbefalte alternativene. Vi går for Cape Tribulation. Veien blir smalere og smalere, mer og mer svingete og humpete desto nærmere Cape Tribulation vi kommer. Det rister etterhvert godt i tallerkener og glass etter som veien snirkler seg fremover langs kysten og i Cape Tribulation nasjonalpark, men det er noen flotte utsiktspunkter og strender på veien langs kysten.

Vi må med en kabelferge over en elv hvor det kan være krokodiller, men vi ser (u)heldigvis ikke noen på elvebredden. Etter enda flere svinger og enda smalere vei ender vi opp på Cape Trib Camping og sjekker inn her. Det er lavsesong her får vi vite, og det skyldes kanskje varmen, men ikke minst at regntiden skulle vært godt igang her, noe den ikke er ennå. De forventer at det begynner i løpet av et par dager. På campingplassen spør vi også etter turer ut til revet, og får vite at vi bør satse på tur i morgen for det er meldt knallvær. Vi melder oss på en halvdagstur med Ocean Safari til Mackay Cay, en liten sandøy på Great Barrier Reef kun 18 km ut fra kysten av Cape Tribulation.

Det er ikke overbefolket hverken på campingplassen eller på strendene her. Vi rusler en liten tur på stranden og jeg synes jeg ser en krokodille i sjøen, men det er visst bare stein. Det virker forøvrig som innbyggerne her er ganske rolige med hensyn til hvor krokodillene befinner seg. Jungeltelegrafen går fort dersom krokodillene i området skulle forflytte seg og vise seg andre steder enn der de pleier å være. De er mer opptatt av at vi skal være forsiktige med å bade på stranden på grunn av stingers og sting rays, dvs. brennmaneter og rokker.



Til middag tester vi ut BBQ-fasilitetene på campingplassen. Kommer i snakk med noen av de få andre som er her; et irsk par bosatt i Chamonix og et australsk/amerikansk nygift par på Honeymoon sammen med brudgommens bror! Vel, nok om det, køyefordeling, utpakking og natti-natti, i morgen skal vi tidlig opp og ut på revet!

No comments:

Post a Comment