21 January 2013

19. jan: Øreverk og fuglepark

Torjus våknet i natt med vondt i øret.  Det har kanskje blitt for mye dykking og for lite Møllers Tran?  Etter at Elise hadde øreverk for etpar år siden husker vi godt hvor hjertelig vondt det var, så vi er litt usikre på hvordan dette vil påvirke turen vår.  Men vi får gjennomført dagens plan ved hjelp av paracet og litt omsorg.

Sprut regn i dag, vi er virkelig i tropene.  Litt snodig å ha 30 graders varme og regn eller tåke, det blir veldig klamt.  Vi tar bilen opp til Freshwater stasjon i morres, her kan man starte på en slags museumsjernbane som går opp i fjellet til en gammel gullgraverlandsby som heter Kurunda.    Jernbanelinjen regnes som et ingeniør-mesterverk, og var nok grensesprengende når den ble bygget for 130 år siden, men barna synes denne turen egentlig var ganske kjedelig. Det er utelukkende turister ombord - det virker iallefall slik - og dessverre lite utsikt pga gråvær.  Om det hadde vært klart ville en kunne se langt utover havet, det hadde nok vært flott.  Toget snirkler seg gjennom regnskogen og stopper for at vi skal kunne se på etpar fossefall som faktisk er veldig flotte.  Dette er jo rene Flåms-banen.











Oppe i Kuranda er det mye lokal kultur som tilbys turistene, men mer interessant er fugleparken.  Det er nok den vi kommer til å huske fra Kuranda - mange flotte, morsomme, "tamme" og store fugler som vi kan både se på og mate.  Noen lander på hodet ditt, noen på armen og får mat.  Barna synes det er veldig morsomt.  Torjus er rene dyrepasseren, flere setter seg på han samtidig, og han påstår selv han har fått en ny venn for livet.  Den satte seg på han når vi kom, og gikk ikke av før vi måtte forlate manesjen.  Mens Lavrans forsøker seg som Papageno  da han prøver å fange en fugl som sitter på hodet hans.  Det er ikke vanskelig, men den vil helst være sin egen herre og tar vingene fatt når Lavrans skal se nærmere på den.  Lavrans er kanskje den mest uredde av de tre på flere måter, men når det gjelder ufarlige dyr har han få hemninger.  Det er jammen bra han er redd krokodiller og slanger!



Ned fra Kuranda bygget de for 15 år siden en gondolbane som bokstavelig talt går over regnskogen.  Fortsatt regn og tåke, men det er en imponerende opplevelse å sitte i en liten gondol og sveve over regnskogen.  Tilsammen fraktes vi ca. 7 km i gondol - så det er ganske langt.  Jeg får helikopter-fornemmelse.  På de høyeste var vi kanskje 70-80 meter over bakken...



Etter å ha blitt kjørt i buss tilbake til Freshwater stasjon og bilen, tar vi fatt på turen sørover.  Til Townsville.  Vel, vi kom ikke riktig til Townsville, men til Rollingstone.  Det høres ut som noe Mick Jagger har funnet på, men det er altså ei lita grend i Queensland.  Det ligger en stor Camping Resort der som vi har tenkt oss til og ved ankomst er damen som svarer på "Night Bell" sånn passe fornøyd med å bli kalt ut av nok en Campingbil.  Men det er et flott sted, vi finner fram til en "powered site", pusser tenner og legger oss.  Torjus som har sittet foran når vi kjører nå fordi det er litt bedre sete og han er litt syk finner også etterhvert roen og sovner.

Forresten må jeg nevne at når vi stoppet for å spise en slags middag på McDonalds i Ingham så vi noen fugler som fløy over bilen - som Torjus mente var flaggermus.  Jeg bestrider dette, men damene som snart har fortært dagens BigMac bekrefter at dette er "fox-bats"; Flagger-rever.  Til å være flaggermus er de kjempesvære, vingespenn på 60 cm?  Kanskje vi ser de senere også.

No comments:

Post a Comment