21 January 2013

20.jan: Til Airlie Beach

Transportdag igjen.  Jeg hadde tenkt å hoppe bukk over Airie Beach - det er et ungsomssted visstnok, men vi skal allikevel ende opp på en riktig så fin Camping Resort like ved Airie Beach.  Rollingstone så noe slikt ut, fint var'e:



Bading i den flotte poolen på Rollingstone og litt lekser på morran. Før vi kjører fra Rollingstone kl. 11.30 får vi med oss et regnskyll (ja - vi er i tropene), innom Coles i Townsville og vips så har halve dagen gått.  Siden vi ikke orker å kjøre så mye på kvelden passer det fint med Airlie Beach-anbefalingen som jeg fikk på Rollingstone.  Fine veier og vi sluker unna omtrent 300 km på noen timer.  Det er fartsgrense 100 km/t her og doningen klarer det fint.  Finere vær idag - kanskje fordi vi har beveget oss sørover, kanskje tilfeldig.

Sukkerrør-plantasjer, fruktplantasjer og frodig jordbruk her langs kysten - selv om de nok ønsker seg mer regn - regntiden har nok latt vente på seg.  Vi er fortsatt i tropene!

Torjus er noe bedre i øret - hører fortsatt "ingenting" i følge han, men klager litt mindre.  Det betyr nok at han har mindre vondt.

Det er dermed Torjus sin fortjeneste at vi traff på en gammel nordmann her nede.  På veien skal Torjus få en paracet, og vi må stoppe på en bensinstasjon.  På denne stasjonen står det et stort norsk flagg og alle nordmenn ønskes velkommen inn for å slå av en prat med en gammel landsmann.  Einar Bekkemellom fra Otta er 82 år og rømte (som han selv sa) fra en båt som 20-åring. Siden har han bodd og jobbet i Australia.  Han er usedvanlig gjestfri og ber oss inn og vi får et hyggelig avbrekk med en nordmann.  Han har masse å fortelle og viser oss bilder han av en eller annen grunn har liggende.  Vi skriver hilsen i loggboka hans.  Huset hans har nesten knekt sammen etter forrige tornado - vi ser det tydelig...  Han forteller om og har bilder av slanger som har kommet inn i huset og om påfuglen som pleier å besøke han her nede, men ikke i dag.  Han har bilder av kjempekrokodiller (riktignok fra Afrika...) og forteller og viser bilder av digre dumpere som har hjul så store at senter i felgen er høyere enn Einars lengde.  Og han er lang!  Lang, og senete, og huden bærer preg av en sterk mann som hadde mye muskelmasse.

Vel vel, vi ender opp med at vi går derfra med en norsk brunost i handa, han får de tilsendt av en slektning, men han liker den ikke.  Den er iallefall produsert av Tine.



Frk. GPS tar oss pent og rolig ned til Campingen ved Airlie Beach og vi får til et kveldsbad i poolen, rekker ute-kinoen (ganske kult egentlig med stooor utekino ved skumring og 30 graders vært i tropene) og spiser Taco i bobilen før vi sovner foran "Batman" i Bobilen. Det er vel på sin plass å lære litt om Batman på en dannelsesreise?  Jeg kjøpet nemlig etpar DVDer av en camping-nabo oppe i Cairns som hadde startet bok- og DVD-salg etter at han startet sitt nye liv som reisende for 6 år siden når han ble kreftsyk.  De er veldig lett å komme i kontakt med folk her...

No comments:

Post a Comment