03 January 2013

1.jan: Pannekaker, knust hus og president

Første dag i 2013 på Tasmania endte med knust hus og presidentvalg.



Første nyttårsdag startet vi et nytt og "sunnere" liv - etter barnas - smak med pannekaker, is, bringebær og lønnesirup til frokost. Kan det bli bedre? Etter frokost måtte vi til gjengjeld gå av oss litt julefett og Kjersti tok med 5 stk Ullern på fottur ved Fern Tree under Mt Wellington. Flott utsikt fra ruinene av en fraflyttet "homestead" - husmannsplass.  Helge ble til tider terrorisert:




Elise synes det var spennende å se eukalyptustrær som det har brent i, men som likevel vokser videre med nye grener. Deilig å bevege på seg i dag, selv om vi innimellom lengter etter en skikkelig skitur igjen.




Ettermiddagen ble brukt til å knuse huset. Ja, heldigvis ikke det huset vi er så heldige å få bo i, men det huset barna var med å bygge og pynte før jul, nemlig pepperkakehuset. Her i varmen er det vanskelig å få et pepperkakehus til å holde seg tørt, så det hadde sunket litt sammen før det ble revet og spist.

Kvelden ble benyttet til å kåre ny president på Tasmania - eller rettere: her i huset. Valget vippet frem og tilbake mellom flere kandidater, men endte med en foreløpig seier til Elise, etter at Liv lenge hadde en sterk posisjon som president. Presidentkåringen ble gjennomført etter svært så udemokratiske prinsipper, nemlig gjennom det urettferdige kortspillet president, der boms og vise-boms blant annet må gi fra seg sine høyeste kort til henholdsvis president og visepresident i bytte mot dårlige kort. Det er mulig det må ekstra runder til for å kåre ny president.

No comments:

Post a Comment