26 January 2013

24.jan: Vann

Og vi som trodde vi hadde opplevd ordentlig regnvær før!

Kameraet ble ikke med bort til kitchen-området på campingen igår kveld fordi det øset ned.  Vi skjønte jo at det var monsunen som hadde nådd oss igjen, men visste ikke helt hvor mye den kom til å slippe ned.  Når vi kjørte fra campingen i morres stakk jeg innom resepsjonen og spurte hvor mye som hadde ramlet ned i løpet av natta; 140 mm! Pappa pleier å si at ei ordentlig rotbløyte er 30 millimeter tror jeg. Så her kan bøndene skru av vanningsanleggene for en stund nå.  Omregnet i snø blir det altså 1,4 meter.

Dette er tydelig å se når vi kjører videre sørover i dag.  Overalt er det mengder av vann.  Noen steder er det innsjøer som har blitt dannet i løpet av natta. Dette er etterlengtet her, temperaturen har falt fra noe over 30 til noe over 20 og jorda får vann.  Det er bare for turistnæringen det er litt synd, man kan ikke gjøre de samme tingene som med godvær. Men jeg vil jo tro bøndene synes det er litt vel mye.  Ida sier også at de fleste hun har snakket med sier "endelig har regnet kommet". Litt snodig - ikke sant.  Vi må legge til at det har vært ulidelig varmt i områdene rundt her i det siste, nesten som en trykk-koker som bare venter på at sikkerhetsventilen skal slå ut. Sydney hadde visst temeratur-rekord med 46 grader for noen dager siden!  Vi setter kursen mot Bundaberg-området og har egentlig tenkt å forsøke å få med oss skilpadde-egglegging i Mon Repos ved Bundaberg, men blir overbevist om at dette er en ganske dårlig idé etter et besøk på et turistinformasjons-senter.  Det er meldt om sterk vind og fortsatt mye nedbør langs kysten.  Frasier Island - som er vårt neste mål - er ikke det man reiser ut på i et slikt møkkavær.  Vi ombestemmer oss derfor og setter kursen noe innover i landet.

Overnatter på Sugar Bowl Caravan Park ved Childers. Her sier resepsjonisten at de venter 300 - 400 mm regn i løpet av noen dager.  Inne-aktiviteter med andre ord...

Torjus, Lavrans og Ida bader i bassenget før vi spiser middag.  Vannet er varmt, og luften er forholdsvis kald.  Deilig!

No comments:

Post a Comment