18 January 2013

15 jan: Great Barrier Reef


Snorkling på Great Barrier Reef og bading i en ferskvannskulp i dag.



Vi våkner til skyfri himmel og god temperatur. Tidlig opp i dag også - ja, klokken står på 07.00, men barna våkner en etter en ca kl. 06.30. Kanskje ikke så rart, da vi fortsatt har Melbourne tid i kroppen og 06.30 = 07.30 og det er varmt i overkøyen. Frokost utenfor bilen og kl. 8 er vi klare for opphenting til turen ut til Great Barrier Reef. Litt papirarbeid, utdeling av drakter for beskyttelse mot maneter og turen ut til revet kan begynne. Vi er 22 stykker som blir plukket opp på stranden av en Rib som bruker 25 minutter ut til revet. Rolig vann i dag og strålende forhold. Vannet har en nydelig og klar turkis/blå farge. På med utdelte svømmeføtter, dykkermaske og snorkel og ut i vannet som er godt og varmt. Vi svømmer rundt i 2 timer på to forskjellige steder ved Mackay Cay. Det er 2-3 meter dypt det ene stedet og 5-6 meter dypt det andre stedet. Vi får se flotte koraller i mange farger, fisker i mange farger og ikke minst vi får se 2-3 havskilpadder som svømmer rundt. Moro å oppleve, men de små ufarlige revhaiene - reef sharks - får vi ikke se i dag. Uansett, en fantastisk opplevelse for alle 5. Torjus får nå virkelig glede av sin GoPro her ute. Gleder oss til å se filmene her ute fra. På vei innover igjen får Torjus, Lavrans og Elise i tur og orden styre Rib'en. De fikk noen ordentlig brede smil om munnen da!




Tilbake på campingen til lunsj må vi puste ut litt på hver vår måte: Torjus må ha seg en liten lur, Lavrans og Elise leker med en gutt på stranden, jeg vasker tøy og Helge prøver å skrelle en kokosnøtt han har funnet på stranden. Det siste er ikke veldig lett, men etter mye om og men får han da skrellet den. Etter litt mat får vi samlet troppen og ruslet opp til Mason Hole. Det er en ferskvannsbadekulp garantert fri for krokodiller. Som vanlig er jeg ikke helt trygg på det, men skjønner etterhvert at det klare svale ferskvannet som renner her ikke er noe for en saltvannskrokodille og om det skulle ha forvillet seg en krokodille hit er vannet så klart at vi ikke kan unngå å se den. Deilig og avkjølende å bade her og barna slenger seg i kulpen med et slengtau.



Vi rusler langs stranden igjen og studerer de rare landkrabbene som graver huller i sanden langt oppe på stranden og legger fra seg små kuler med sand utenfor hulen sin. Været er i forandring og det faller noen få drypp.

I kveld prøvde vi ut campingplassens hjemmelagde steinovnsbakte pizza. Nam! Den var veldig god! Alle de andre er helt slått ut etter dagens opplevelser, så nå sitter jeg her og koser meg med bloggingen alene, men det er faktisk på tide å køye for meg også. God natt!

No comments:

Post a Comment