26 January 2013

26.jan: Til Brisbane


Vi går ned til stranden og ser på bølgene.  Vannstanden er meldt en meter over normalt.  I tillegg storm! Det er varm vind og voldsomme bølger som slår inn mot land, ganske kult. Men vi kan jo ikke bade i dette greiene her:  Alle "Australia-day" aktiviteter her er avlyst pga været.  Ida snakket med noen musikere her i går kveld som stakk da - de risikerte ikke å bli sittende fast på Woodgate da veiene kanskje blir stengt pga vann.

Egentlig føler vi oss nå litt fastlåst.  Hva skal vi gjøre?  Vi vet at veiene nordover - der vi har kommet fra - nå er stengt pga flommen.  Elise vil veldig gjerne til Frasier Island - verdens største sandøy - som ligger rett utenfor her.  Og det vil jo vi andre også.  Men i dette været er det ikke mange ute-ting som er så fristende her på "landet".  Vi bestemmer oss derfor for å kjøre ned til Brisbane og bli der noen dager til være letter litt, det er bare 3-4 timers kjøring opp til Frasier igjen, og vi har ennå god tid synes vi.  Så vi kan "gjøre" Brisbane nå, det er sikker litt flere ting som vi kan gjøre der.  Før vi kjører tømmer Lavrans vaskevannet i bilen, han er skikkelig "møkkamann"::



Når vi kjører fra Woodgate er det rimelig mye vann.  Et sted går vannet over veien, og en fotograf fra lokalavisa skal ut og ta bilder av vannmassene. Slik så det ut litt lengre opp i gata.



Men vi kommer oss greit til Brisbane og tar inn på campingen før kl. 17.00.  OK det.  Lager middag på plassens kitchen-område - passer oss utmerket.



Humøret stiger og vi synes vi har funnet en løsning på hva vi skal gjøre i det begredelige været. TVen viser satelittoversikt over Orkanen "Oswald" og dens herjinger lengre nord. Litt dårlig bilde det her, men vi er midt i øyet på uværet akkurat nå:




Rett før vi legger oss er det oppholdsvær og Ida og Elise skal løpe ut for tannpuss.  Men da kommer det et skikkelig stormkast.  Og det er så vått at begge blir søkk våte på de 5 meterne de skal løpe! Oswald er ute og går!

Natta!

No comments:

Post a Comment