18 January 2013

18.jan: Rev igjen

Nye koraller i dag.



Nomadelivet fortsetter.  Vi har bestemt oss for å ta en dag til på korallrevet utenfor her.  Great Barrier Reef er verdens lengste korallrev, men er mest tilgjengelig her fra nordområdene i Queensland, Australia.  Lengre syd ligger revet lengre fra land, slik at besøk på revet der betyr mer tid på båt og mindre snorkling.

Vi sjekker ut av campingen før 08.00 og kjører ned til havna hvor vi sjekker inn på "Reef Magic".  Dette er en helt annen opplevelse enn den lille båten for noen dager siden.  Dagens fartøy er en katamaran som tar med opp til 200 mennesker.  De har egen stasjon/plattform som ligger ute på revet som det viser seg at den skal "koble" seg på og  som har alle fasiliteter.  Her er det glassbunnbåt, semi-undervannsbåt, mulighet for helikoptertur, dykking med flaske, undervannsgåing med glasskuppel på hodet, stor lunsjbuffet osv.  I det hele tatt er det en helt annen greie enn den lille RIBen som dro oss ut oppe ved Cape Tribulation.  Men det er bra dette her og.





Mange fargerike koraller og fisker her også. Torjus og Helge så skilpadde igjen, Ida og Elise så hai. Heldigvis var det bare en harmløs reef shark. Elise var i ekstase da hun kom opp og kunne fortelle dette til de andre.

Ny og billigere campingplass i kveld, men saltvannsbasseng er det likevel!

No comments:

Post a Comment