10 January 2013

10. jan: Papegøyemating og koalajakt

Papegøyemating, koalajakt, fossefall og bading er hovedingredienser i dag.



I morges fikk barna matet kongepapegøyen (king parrot) som holder til i området rundt motellet. Den er rød og grønn og det er gøy at den spiser av hånden. Boblebad er neste post på programmet for de yngste guttene og må gjennomføres før frokost og litt lekser. Til slutt er vi klare for tur igjen i nydelig vær.

Først til regnskogen ved Maits Rest hvor vi har tenkt oss tilbake i kveld for å se på lysende mark i mørket. Denne første turen er mer for å inspisere, men det er mange spennende lyder oppe i trærne og lukter rundt oss. Vi går en tilrettelagt rute inne i den tette skogen. Bregnelignende planter vokser oss langt over hodet og eukalyptus- og myrtle beech-trær gir fra seg en særegen lukt.




Turen går videre mot Otway Lighthouse, hvor det på veien dit er en vill koloni av koalaer og dermed stor sannsynlighet for at vi kan se koalaer i naturen. Etter å ha kjørt en stund står det mange biler og mennesker i veikanten og tar bilder oppover mot trærne, dvs. bilene tar ikke så mange bilder. Vi stopper et par steder og får sett veldig mange koalaer, både store og små, og et sted kommer vi virkelig svært nær en koala som spiser ganske nær bakken. Plutselig er den ferdig med å spise og hopper over til neste stamme for å finne seg en fin soveplass oppover i treet. Koalaene spiser og er våkne kun 4 timer i døgnet og resten av tiden sover de og fordøyer maten.



Lunsj på Lavers Hill i dag. Pannekaker og is til lunsj for Lavrans og Torjus, det er sunt og godt på en vanlig hverdag. Turen går videre til Otway Fly Treetop Adventures. Zip-line turene er dessverre fullbooket for dagen, men Lavrans og Helge beveger seg opp i tretoppene på Treetop walk. Vi andre tre kjører videre til ved Triplet Falls for å gå en rundtur i regnskogen og se på det flotte fossefallet. Forventningene er ikke alt for høye til fossefallet, det har ikke regnet så mye de siste dagene og vi antar at vi har sett flottere fossefall i Norge. Skuffelsen blir derfor ikke så stor når vi skjønner at vi får rett i våre antagelser.




Tilbaketuren til Apollo Bay og Marengo går gjennom regnskogen på en smal og svingete vei med 40 km/t fartsgrense hele veien. Kartleser Torjus sovner og det gjør også resten av passasjerene i bilen. Ute av regnskogen får vi får vi noen fantastiske utsyn over kysten og terrenget som er svært kupert innenfor Great Ocean Road.




Så er det tid for bading i boblebadet med sine ca 40 grader, bassenget med litt over 20 grader, bølgene på stranden 200 meter nedenfor motellet og tilslutt en ny runde for opptining i boblebadet for de aller ivrigste. Sjøvannet holder nok noe over 20 grader det også.

Etter mørkets frembrudd kler vi oss for nattevandring, setter oss i bilen og kjører rolig til Maits Rest for å se om vi finner noen glowing worms - lysende mark - i terrenget. På veien møter vi en rev, en kanin og en kenguru. Ved Maits Rest er vi ikke de eneste som er på jakt etter lysende mark, vi møter flere som er ute og går med lommelykt og vi ser etterhvert mange lysende mark. Et sted ser vi en hel stjernehimmel. Det er både spennende og litt skummelt å gå i regnskogen i mørket og det er mange spennende fuglelyder.



Nå er det på tide å finne sengen og i morgen skal vi finne veien tilbake til Melbourne langs denne fantastiske kystveien.

No comments:

Post a Comment