18 December 2012

18.des: Longtail, øgler og fiskespa


Båttur på Bangkoks kanaler og fiskespa er dagens høydepunkter.

Vi sto opp til nok en solfylt og het dag. Frokost og så morgenbad på Lavrans og Torjus i dag også. Badingen førte til krangling om den beste dykkermasken og jakt på nye masker ute i gatejungelen. Helge, Elise og Lavrans fant ikke det de jaktet etter, men fiskespa fikk de testet - les mer lengre ned...

Neste mål i dag var en tur med en long tail båt på kanalene. Vi ruslet til nærmeste kanal og spurte etter båt. Svaret var "boat, boat" fra en dame som pekte oss i retning av elven. Vi ruslet ned til elven, men fant ikke noen båter, så vi gikk tilbake til en turistinformasjon/reisebyrå vi hadde passert på veien og spurte om hjelp. Her er'a:


Der var det service! Nei, vi kunne ikke ta long tail båt der vi hadde tenkt, men de foreslo en annen rundtur. Damen fulgte oss til bryggen, sørget for at vi fikk 1,5 times kanaltur med long tail båt for oss selv til thaipris 1500 baht og ikke 1 time til utlendingspris på rundt 2500 baht.



Turen med long tail båt ble en suksess, luftig og fin i varmen. Vi opplevde sluser inn og ut av kanalsystemet og lærte hvordan de fungerer.



Padlende damer la inntil båten og solgte oss bananer og kald drikke, et sted stoppet vi og kjøpte brød til å mate fisker med. Utrolig mange fisker i vannet når brødbitene kom uti. Det kokte av fisk.

 Vi passerte mange templer og et sted var det noen munker som badet i det brune vannet. Ikke egentlig så fristende. Hele veien passerte vi nye og falleferdige hus om hverandre, og et par steder traff vi på noen ordentlig store øgler som lå og solte seg.  Her er bilde av motoren.  En rekke-sekser med turbo.  Helge tror det er avdankede lastebilmotorer de bruker på disse båtene.


Skipper måtte justere litt på propellen.  Den hadde nok vært borti noe.




Elise og Lavrans synes det var så morsomt med fiskespa - masse sugefisker som spiser død hud av føttene - at de dro oss alle med for å prøve. Uæh, thi-hi, det kiler noe helt fantastisk til å begynne med, og det var ikke noe tvil om hvor det var mest død hud å angripe - mine (Ida) sine hæler. Deretter Helges føtter. Etter fiskespa ble det like godt thai-massasje av rygg, skuldre, nakke og hode for alle 5. Nokså vondt mens de holdt på, men riktig deilig etterpå var vi enige om.






Etter massasjen var det tid for Elise til å prøve kjolen vi har bestilt til henne, og var det ikke det jeg visste: å sende Helge avgårde med henne og kredittkortet hans til skredderen er "dyrt"! Jeg tror han må være utstyrt med et shopping gen, for jommen kommer han ikke tilbake etter prøvingen og har bestilt enda en jakke og bukse. Elise var sikker på at jeg skulle bli sint, men ble jeg det? Det ble nye klær til jul, selv om vi har fått forvarsel om at det er ikke så stivt med å pynte seg til jul på Tasmania. Mulig lærer Helge i mars stiller i nye blæsere og bukser på skolen for å stramme opp stilen litt.Vi andre fikk i oss litt mat og fruktshake før vi inntok bassenget for noen timers bading. Lykkelige barn, vannpolo, dykking, svømming og barnelatter. Lavrans klarte til og med å finne en frosk som han sørget for at fikk et bad i bassenget, før han reddet den opp igjen.

Elise kom lykkelig tilbake - ikke bare for å ha prøvd kjolen, men også fordi de hadde smakt på deilige vårruller og franske pannekaker på "street eat".



Spørs om ikke vi må prøve det til lunsj i morgen før vi setter oss på flyet igjen - denne gangen til Sydney og transfer til Tasmania.  Natta...

No comments:

Post a Comment