20 December 2012

19-20.des: Bye, bye Bangkok, g'day Australia

Ingen blogging i går kveld. Da startet vi nemlig på det neste reisestykket til Tasmania (Tassie som australierne sier selv). I går var det veldig varmt i Bangkok og barna badet masse mens vi pakket bagene for neste reise. Det ble noen timer i bassenget og vi fikk alle avkjølt oss der etterhvert. Deilig. Klærne som ble sydd ble levert hotellet, da ble det prøving for Elise og Helge. Riktig så lekre ble de. Elises første skreddersydde kjole sitter som støpt - og det er lagt inn litt ekstra sømmerom i side og lengde så den kan passe om et år eller to også.



Ut i Rambuttri og Khao San road for å finne gatemat til lunsj i går. Deilige vårruller, ferskpresset juice, fruktshaker og pannekaker til lunsj. Koster nesten ingenting. Litt shopping ble det også tid til, men da var Lavrans helt utslått av varmen - og badingen (?) - at noen av oss istedet brukte resten av tiden til å slappe av på hotellet og lese oss opp på Australia.

Taxi var bestilt til kl. 18.00 selv om flyet ikke skulle gå før kl. 21.30 og flyplassen ligger ca 2,5 mil utenfor sentrum. Det var absolutt nødvendig å starte så tidlig fordi rushtrafikken i Bangkok er enda værre enn ut av Oslo en vanlig hverdag. Mye kø i alle retninger med andre ord. Bye, bye Bangkok.



Ved innskjekk i Bangkok etterlyser vi et kamera som vi mistet på flyet fra London til Bangkok ti dager tidligere. Og utrolig nok, når vi kommer til gaten blir Elise trukket til side og kameraet dukker opp! Fantastisk at det fungerer så bra å få igjen verdifulle ting som er gjenglemt på flyet.



9 timer på fly med diverse valgmuligheter både for middag, film og spill på veien til Sydney. Noen få timer søvn og vi lander i Sydney 4 timer før Bangkok-tid. G'day Australia. Elise fikk styre flyet de siste timene. Det er noe annet enn sykkelen hjemme det! Hun ble litt nervøs når hun skulle lande, men det gikk da det også:



Det er 20. desember og vi ligger nå 10 timer foran Norge. 34 varmegrader i Sydney. Omstendelig å komme inn i Australia. Mye spørsmål om vi har med oss mat, frukt, kjøtt, fisk, egg og treprodukter. Han som spurte inngående om dette første gangen snakket bittelitt norsk fordi han hadde bodd 3 måneder en vinter i Kragerø i 1968. Det var nok kulde for ham. Etter passkontrollen var det nye spørsmål om hva vi hadde med oss av mat og frukt, samt fysisk sjekk av de tre-sakene vi hadde med oss. Søtsakene vi hadde med var ok og det vi hadde med av treting ble også til slutt godkjent.

Tid for Domestic innsjekk til Melbourne. Skal vi ta bussen? Det går Qantas-fly fra Sydney til Melbourne hver halvtime midt på dagen, så det er nesten som å ta bussen. I transfer får vi tips om Josephine falls utenfor Cairns. Vi møter også på noen kanadiere som er på vei til Melbourne og Tasmania. Fra Vancover til Sydney har de mistet 1 døgn - de reiste ut 18. desember og landet 20. desember etter 15 timers flytur. Dette synes barna er rart og litt vanskelig å forstå. Kanadierne har noen gode tips om Melbourne etter å ha bodd der tidligere. Great Ocean road, akvariet og Heelville anbefaler de.

Ny uthenting av bagasje i Melbourne fordi vi skal over til et annet flyselskap, her får vi ikke sjekket inn før det er 2 timer til avreise... Pytt-pytt. Noen tyske gutter bak Torjus og Elise har det veldig morsomt, og det er morsomt å møte nye mennesker på tur.  Her er noen stemningsbilder fra flyet:



Så langt på turen har vi reist riktig vei på riktig tid av døgnet, har ikke merket noe til jetlag ennå. Men - vi begynner å bli veldig klare for å komme frem til Tasmania og gode venner der.

Fredag sover vi til 11.00!  Noen bilder fra Melsoms House fredag formiddag kommer her - nydelig utsikt her oppe i åsen. Været er som norsk sommer, og vi har funnet fram langermet genser og langbukser igjen.  Bare Silje er hjemme i dag, hun hadde siste skoledag i går.  Nå har hun sommerferie!  Det var dagens blogg - vi nærmer oss jul og det er TV-spill (Wii) på gutta og julebakst på jentene som gjelder akkurat nå. Skriver mer i morgen...




No comments:

Post a Comment