27 December 2012

27.des: Tahune Air Walk

I dag har vi gått blant toppen av trærne, bilder lengre ned.  Men i kveld så det slik ut her:





"Tidlig" opp i dag for vi skal ut på tur. Frukt, Freias Melkesjokolade og Nidars Julemarsipan er med som niste. Ja, det stemmer melkesjokolade og julemarsipan har vært med oss via Yangon og Bangkok til familien Melsom - uten å smelte.
Oops, se opp for løftende kenguruer!
Vi kjører en times tid sydover og underveis må vi stoppe ved en fruktgård og kjøpe deilige epler og kirsebær.
Selvbetjent fruktsalg langs veien
Vi ender i Geeveston hvor de har en del kunsthåndverk i tre laget på Tasmania. Forskjellige tresorter som Sassafras, Tasmansk eik, Myrtel og andre tresorter brukes i blant annet møbler. De har også en kjempestor trebolle som Helge kunne tenkt seg å ta med seg hjem. Det hadde i såfall blitt en god del overvekt på de kommende flyturene.

Big Tree Lookout
Tahune Airwalk er neste mål. På veien dit svinger vi innom Big Tree Lookout. Eucalyptustreet er et av Australias høyeste med sine 87 meter, men det er Australias tyngste med en vekt på over 400 tonn. Treet er svimlende høyt og har en anstendig diameter, 6,2 meter, på stammen sin. For å få skikkelig inntrykk av høyden måtte Kjersti ligge på bakken og ta bilde av oss og treet!


Tahune Airwalk innebærer at vi går tur mellom tretoppene, gjennomsnittlig 20 meter over bakken, men også opp til 37,5 meter over skogbunnen. Det svaier litt, men ikke mye. 
The Wishing Tree
Alle prøver seg på å kaste en lykkemynt fra en av plattformene og ned på en høy stamme, men dessverre lykkes ingen av oss. Til slutt kommer vi til en utstikker som rager 48 meter over elven. 
Der svaier det ganske bra! Ikke rette tidspunktet å begynne å tenke på at man egentlig ikke er så glad i høyder. 
Lavrans lurer på om den tåler alle oss seks samtidig og det viser seg at utstikkeren tåler 10 tonn, det skulle fortsatt holde ganske greit. Det tilsvarer 120 personer eller 12 babyelefanter.


Vel nede på bakken igjen går vi videre gjennom regnskogen til Swinging Bridges, eller hengebroene, som går over to elver. Det blir bensinstopp på veien med medbragt sjokolade. 
Finn feilen! 
Så dukker hengebroene opp. Det er solide hengebroer for fotturister. Ved hjelp av noen andre som er ute på broen samtidig med oss, får vi kjenne på kraftige svingninger. Ganske moro, men for meg som ikke er kommet lenger enn til midten av broen blir det litt vel mye svingninger.
Swinging Bridge
I Sydney Hobart Yacht Race som startet i Sydney 26. desember er nå den første båten ventet inn i morgentimene 28. desember, langt foran hovedfeltet. Det forventes ny rekord. Vi får se om det blir det i morgen. 

No comments:

Post a Comment