10 December 2012

9.des: På vei til Yangon

Lang og litt kjedelig reise til Yangon via London og Bangkok, men nå er vi framme på hotellet i Yangon.  Her fungerer ikke utenlandske mobiltelefoner, men internett har de.  Faktisk!  Litt langsomt, men dog!   Her er det varmt!  30 - 35 grader, dvs godt og varmt, men ikke varmere enn vi klarer!  Det morsomste hittil var å veksle penger.  Lokal valuta, kyat, er verdt omlag ingen ting... 1 US dollar er 850 kyat.  Dvs at en middag for alle oss koster 40-50.000 kyat.  Og det her helt greit.  Dvs 300-400 kr.  Vi gikk ned "papirgata" (tydeligvis - for her var alle sjappene papirutsalg) i sted og da prutet jeg et buddha-stempel (ja - et stempel, ikke tempel - det var IKKE trykkfeil) ned fra 2000 til 1500 kyat, noe som betyr at jeg fikk det for 10 istedenfor 15 kroner.  Og jeg som trodde jeg hadde prutet det fra 150 til 100 kroner.    Så feil kan man ta.

Her i Burma er de mørkere i huden, og det er jo ikke vi.  Lyshårede nordboere vekker noe oppsikt, og det er ikke så mange av oss her nede.  Det er derimot mange pagoder.  Det har vi ikke fått undersøkt så mye ennå, bare sett de på lang avstand.  De ser helt fantastiske ut - må sjekke Shwedagon i morgen.

Forsøkte å komme gjennom på Skype - uten hell.  Mulig regimet ikke er så glad i Skype?





Torjus på Boeing 474 fra Heathrow til Bangkok.  Langt, men god mat på flyet hjelper.  Snodig å skru klokka 6 timer fram, noe som betyr at vi rett etter frokost avleste 17.00.  Hele dagen ble "borte".

Innsjekking og avlesing av vårt visa på vei til Myanmar.
Spente gutter venter på Airasia.  Få nordmenn her.

No comments:

Post a Comment