17 December 2012

17.des: Grand Palace


I dag var vi på Grand Palace.  Der var det crowded house.






Dagen startet med morgenbad for gutta i bassenget her. Det er et utebasseng, som er bra for liten og stor. Ikke for veldig liten og ikke for veldig sprek, men passe for de fleste, slik som oss.



Deretter frokost. Hvor deilig var det ikke å få velge corn flakes og choco pops med melk? Litt mørkere brød, omelett og frukt eller fortsatt asiatisk frokost med forskjellige varianter av ris, nudler og kylling.

Dagens mål var å besøke the Grand Palace. Barna hadde også lyst til å kjøre tuk-tuk, så vi lot oss gå i turistfella med billig tuk-tuk og en times rundtur i byen med tilhørende obligatoriske besøk hos juvelhandler og skredder. Det ble selvfølgelig mer enn 1 times tuk-tuk tur og ja, vi lot oss lure til å sy både blazer og kjole.

Vi fikk også en fin tur innom "big standing buddha". Tempelet er omgitt av glassmontere med urner for døde, en gravplass altså. Ved buddaen slapp Elise, Torjus og Lavrans ut hver sin fugl, noe som visstnok skal bringe lykke alle de senere livene de har. Marmortempelet, Wat Benjamabophit med sine mer enn 50 budda-figurer som viser forskjellige håndstillinger, fikk vi også med oss før vi endelig nådde frem til Grand Palace.

Grand Palace og Wat Phra Kaeo var vi ikke alene, crowded house rett og slett! Det var en svært varm og trang opplevelse, fryktelig mange japanere, kinesere og andre asiater samt noen vestlige turister. Og jammen, var det ikke en asiat som ville bli tatt bilde av sammen med Elise også her. Så litt oppsikt vekker vi fortsatt. Tempelet er storslått, med mye gull, mosaikk, små og store buddaer, stupaer og flotte veggmalerier. Det er også en stor modell av Ankor Wat i Kambodsja der og ikke minst det kongelige klosteret til "the Emerald Buddha". En liten Budda som sitter høyt hevet og omgitt av mye gull. Dessverre var det ikke lov å fotografere der. Lavrans og Torjus var nå veldig slitne av varmen, som føles enda varmere her enn i Yangon, så vi måtte bare gi oss og rusle ut til tuk-tuk'en og få ham til å kjøre oss rett til hotellet igjen. Vår iherdige tuk-tuk-sjåfør prøvde seg med at han ville kjøre oss enda flere steder, men nå var vi forsynt og han skjønte den klare meldingen vår om at hotellet var neste stopp.

Endelig var det tid for lunsj og bading på hotellet. Lavrans og Torjus var klare for cheeseburger med speilegg og bacon, og Elise ville gjerne ha club sandwich. Smoothie eller ferskpresset juice er også godt til. Thaimat til oss voksne som fortsatt synes asiatisk mat er spennende. Litt mer spicy for Ida enn Helge. Kan vi bade nå? Guttene spiste raskt opp og løp opp på rommet for å skifte til badetøy. De satt klare på bassengkanten når Elise og jeg (Ida) kom ned trappen til bassenget. Jeg hørte et plask i det jeg var halveis ned trappen til bassengområdet, så var de uti.  Klikk på bildet, så kommer det en serie med bilder av badende barn...


Det ble bading i flere timer blant annet sammen med to svenske barn som er her. Helge og Elise fikk seg også en treningsøkt på tredemøllene i fitnessrommet ved bassenget. Til slutt var det blitt helt mørkt og vi skulle ut på middagsjakt.

Ikke langt å gå for å finne restauranter utenfor hotellet, og vi endte opp ved en hvor alle fikk noe de likte, og kom i kontakt med to pensjonerte kanadiske damer som skal reise til Yangon i morgen. De skal reise rundt i Myanmar i en måned, og den ene damen hadde vært i Burma en uke for 30 år siden. Hun var veldig spent på hvordan landet er nå og lurte på om vi hadde noen tips vedrørende Yangon. De synes det var flott at vi hadde tatt med barna dit og at vi skal videre til Australia. Det synes vi også!

No comments:

Post a Comment