11 December 2012

11.des: Marked, Pagode og 100.000?

Det er to ting på T som er uvanlig og forstyrrer nattesøvnen.  Temperaturen og Tidssonen.  Heldigvis er det aircondition på rommene, men det ble vanskelig å sove kl. 03.00 for Lavrans og jeg som sov i  samme seng i natt. Det er nok en kombinasjon av de 39 utegradene vi hadde på dagtid i dag og det faktum at kroppen ikke er helt enig med hjernen om når man bør sove. Når vi spiste frokost kl. 07.00 i morres hadde vi altså vært våkne i 4 timer.


Var på to av markedene i dag.  Fantastisk.  Over 2000 "butikker" på hovedmarkedet.  Seksjoner for tøy, smykker, sko forøvrig alt du kan tenke deg og ikke tenke deg.  Noe sånt var det:




Noen av bodene har varer som er regulert gjennom "government", andre er pivate.  Man bør forsøke å i størst mulig utstrekning bruke de private, og helst forsøke å spre pengene så mye som mulig.Torjus og Lavrans fikk hver sin marionett-dukke.

Lavrans og Torjus fortsetter å vekke oppmerksomhet med sitt lyse hår.  Overalt peker folk og spør om hva de heter, hvor gamle de er osv. Det er få europeere her, og ennå færre nordmenn.










Deretter var vi på Shwedagon Pagoden.  Den  er belagt med gull.  Og større enn du tror.  Det mest spennende her var nok allikevel at vi fikk kontakt med en munk, dvs ha satte seg og snakket med  barna.  Det var spennende.  Han fortalte litt om hva han holdt på med, hvorfor han var munk, hvor lenge, hva han gjorde osv.














Deretter spiste vi på "Feel Myanmar".  En slags tapasvariant av en restaurant.  Vi pekte og gestikulerte så godt vi kunne og endte opp med overfylt bord.  Det meste var bra, men ikke alt falt i smak.  Undeveis i måltidet begynte vi å lure på om vi hadde nok penger.  Kan det koste over 100.000 tro?  Beløpene er jo til å bli svimmel av.  Når regningen kom var den på 169 000, syntest jeg.  Heldigvis var jeg litt trøtt allerede, og det sto 16 900, som er helt OK.

Nå i kveld er jeg mildest talt dødstrøtt.  Sovner til stadighet.  Det er vel egentlig best å sove på natta, eller hva?

No comments:

Post a Comment