30 December 2012

29.des: Fish'n Chips, shopping og seilbåter

Sydney to Hobart Rolex Ocean Race og båtene som har kommet inn samt Fish'n Chips er dagens høydepunkter.



Stadig flere blir smittet av forkjølelsen vi har hatt med oss, men vi lar oss ikke stoppe. I dag gikk turen via shopping av converse sko, kipp-kjapper og australsk fotball på tilbud, og ned til havnen i Hobart for å beskue de båtene som allerede har kommet inn i Sydney to Hobart Rolex Ocean Race. Wild Oats som vant med ny rekord er imponerende og helt tydelig bygget for å gå fort i mye sjø. Det er forventet at alle båtene  i racet kommer inn til Hobart i løpet av en ukes tid. Det har begynt å komme noen flere båter inn i dag. Foruten Sydney to Hobart foregår det også to andre race parallelt: Melbourne to Hobart og Launchester to Hobart, så det begynner nå å komme inn flere båter som ikke er fullt så store som Wild Oats.



Til lunsj i dag ble det klassisk Fish'n Chips på brygga i Hobart. Solen varmet godt selv om det også var en del vind. Familien Ullern greide seg rikelig med en Family delux fish menu og en Bag of treat som tilsammen besto av noe sånt som dette: 4 store innbakte fiskestykker, 4 store potetkaker, 6 blekksprutringer, diverse innbakte reker og kamskjell og masse pommes frites. Gode og mette ble vi alle sammen.



Gutta prøver seg på cricket i parken i Hobart. De er ikke alene om det, det er tydelig at det er i Australia med cricket og australsk fotball som det er med fotball og langrenn i Norge - det er noe man begynner med i svært ung alder. Torjus og Lavrans får etterhvert litt forståelse for hvordan det skal kastes og slåes i cricket. Tim, Craig, Lawrence og Luke lærer dem hvordan det skal gjøres.


Torjus og Lawrence (fra Melbourne) har blitt gode venner i løpet av disse dagene, og kanskje vi besøker dem når vi kommer til Melbourne?


No comments:

Post a Comment