01 February 2013
1.feb:Sunshine Coast
Kyststripen nord for Brisbane har de lokale vært frekke nok til å kalle Sunshine Coast. Akkurat som solen bare skinner her. Slik ser kyststripa ut:
Men når sant skal sies, så ble vi alle litt solbrente i dag, så Sunshine Coast er kanskje et OK navn? Ida og Elise var spreke og løp en tur på morningen, det er ikke dårlig i denne varmen. Men skal man løpe, må man gjøre det tidlig - eller sent! Etter frokost ble det et slag biljard og et bad i poolen på gutta (ja - det høres jo bra ut - ikke sant). Deretter utsjekking og så reiste vi til andre enden av Noosa for å erfare hvordan kysten ser ut og kanskje gå en tur i regnskogen. Stooore bølger slår inn mot land, og det er ikke aktuelt å bade her. Men litt vassing er jo morsomt, det er ikke sååå farlig.
Vi kan jo grave ned føttene i sanden:
Å nei - pass opp for bølgene!
Vi gikk en liten tur i regnskogen innenfor stranden og forsøkte å finne ut hvordan "devils kitchen" "hells gate" og andre formasjoner på kystlinjen så ut. Etter at Noosa ble "oppdaget" av surferne har de funnet bra navn på svært så lokale steder. I Devils Kitchen slår bølgene inn i en kløft og det er tydelig at han bruker mye såpe og kraft når han vasker opp! Rent blir det iallefall...
På fjellene utenfor brekker sjøen inn og slår av og til så høyt at det er nesten skummelt. Kanskje 20 meter:
Her er bølgene for kraftige for bading, og det er ikke badevakter her, så vi setter snuta sørover og forsøker å finne et annet sted vi kan bade. Men det viser seg at det rett og slett er for store bølger og for farlig å bade langs hele Sunshine Coast i dag. Vi ender derfor opp med å kjøre mot en tilfeldig valgt by langs kysten og finner en flott campingplass ved Caloundra. Der er det pool på campingplassen.
Caloundra er en flott by, men større enn Noosa. Jeg føler fortsatt at jeg er ved den franske riviera, og det er fancy restauranter og en flott beach midt i byen. Vi går ned til sentrum - og spiser ute på italiensk restaurant i kveld. Deilig!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment