15 February 2013

14.feb: Manly Beach

Det er meldt lettere vær i dag, så vi spiser frokost på en restaurant ved vannkanten i Darling Harbour.  Det er helt genialt å IKKE bestille frokost på hotellet her - mye bedre gå de 5 minuttene ned til hele tilbudet av frokoster på restaurantene.  Og det er heller ikke dyrere...  Det er deilig, sommerlig og gir en ordentlig luksusfølelse å spise frokost på byen.  Det er vi ikke vant til, så disse dagene i Sydney blir helt annerledes enn tiden med bobilen.

Så går vi til fergeleiet ved Pyrmont Bay og tar først fergen til Circular Quay og jumper deretter på Manly-fergen. Det er nydelig å se Sydney fra sjøen, denne gangen lengre ut og vi ser hele skipsleia og byen derfra.



Det viser seg å bli helt supert vær i dag - den eneste dagen i Sydney med stabil sol fra morgen til kveld - bortsett fra litt solregn rett før frokost da!  Det er nok typisk Sydney-vær at det er ustabilt, men i dag blir det så bra at vi er på Manly Beach hele dagen og ender med å spise middag der på kvelden også. Litt solbrente noen steder - Ida mener Elise har tricolore på ryggen (rumpehvitt nederst, en liten rød stripe og mørkebrunt øverst). Sandslott, nedgraving av Torjus, bading og atter bading.  Når vi går derfra er vi enige i at dette egentlig er den eneste dagen vi faktisk har vært på stranda hele dagen.  Og det var jo fint at vi fikk den i dag - så sitter den følelsen litt i når vi kommer hjem til snø og kuldegrader.  Vi begynner å kjenne litt på at det nærmer seg drastisk...





 På vei hjemover fra Manly er det nydelige motiver igjen.  Mange er oppe med kameraet i innseilingen til Sydney når solen står og viser vei:





I kveld er det "Valentines dag" og det er enkelt å se på folket på byen.  I tillegg har de varslet fyrverkeri ved Darling Harbour kl 21.00, så da sitter vi klare med kamera sammen med rimelig mange turister - og sikkert også lokale.  Det er en forventningsfull kveld for mange.  Og fyrverkeriet er faktisk helt fantastisk!  De holder på i 10 minutter med skikkelig show på to flåter midt ute i bukta. Dette kan vi like.



Etter dette vil Torjus gjerne trene i kveld også, men det får bli i morgen.  Litt sent nå.  Vi går isteden opp på rommet og spiser litt ost og kjeks som vi har gjort de siste kveldene.  Det er den siste kvelden i Australia for oss, vi snakker litt om det og forsøker å mimre litt nå som vi er midt i det.  Snart er det skole igjen, og det blir en overgang.  Kanskje vi må ta ut barna av skolen for godt, selge huset, kjøpe bobil og bare reise rundt i bobil hjemme også?  Skulle vel gå det også, men jeg tror nok det blir OK å komme tilbake til normalen også.  Ida organiserer ting og tang og pakker nesten ferdig for barna før vi legger oss.  Det er ganske mange ting nå som skal med, baggene er litt fullere, og vi må passe på at hver bag ikke er mer enn 23 kilo.

No comments:

Post a Comment