09 February 2013

6.feb: Big Banana

Creek'en (bekken) i Sawtelle og The Big Banana er høydepunktene i dag.

Vi starter dagen rolig i dag. Helge og Elise rusler bort til slakteren 5 minutter nede i gaten og kjøper bacon. Det blir egg og bacon til frokost her i parken i Sawtelle. Passer igrunnen bra på en helt vanlig onsdag (ja, for det er onsdag i dag?). Parken er også tilrettelagt for campingturister, som oss, med vann og strøm. Kommunen eier parken og vedlikeholder parken, mens det er noen som driver selve campingplassen for kommunen. Kommunen har diverse gartnere som ser etter at busker og trær har det bra. Vi har fått mye grønt areal nesten for oss selv, så det betyr nok at sommerferien er over her. Lavrans kommenterte også at det ser ut som en botanisk hage her, med mange forskjellige trær og busker.

Vi rusler på den tilrettelagte stien langs bekken like innenfor sandbanken som bølgene slår mot. Idyllisk, nesten som en øde øy. Vi treffer på en mann som luker ugress, han forklarer at det var en dame som tok med seg planten fra England en gang i tiden og at den derfor ikke høre til her og skal lukes vekk. For meg ser det ut som noen fine, søte  blomster som hører til her, Elise kommenterte også de søte blomstene 5 minutter tidligere. Vi snakker litt mer med mannen og får noen tips om hvor det kan være fint å reise videre på veien til Sydney.

Lavrans, Elise og jeg vil gjerne bade i bekken som er ganske stri og har en del vann nå, mens Torjus og Helge vil rusle inn i sentrum og gå på cafè. Alle får vi det som vi vil og vi deler oss en liten stund.



Tilbake på campingen finner Lavrans en stor øgle oppe i et tre.  Pappa pappa, jeg er sikker på at det er et stort dyr her, sier han.  Og han har rett.  Vi satser på at det ikke er farlig, men det er litt skummelt at det bare er 15 meter fra bilen:



The Big Banana er neste mål. Vi har hatt lyst til å besøke en fruktgård på veien, men har ikke fått det til å passe tidligere. Nå ligger det en bananfarm en halvtime unna og som tar i mot besøkende. Ikke vanskelig å skjønne at vi har kommet rett når vi ser den store betongbananen som man kan gå gjennom ved inngangen. Farmen heter The Big Banana og viser seg å være vel så mye en fornøyelsespark som en bananplantasje. De har riktignok mange banantrær og dyrker og selger bananer, men de har også en skøytebane, en dropsfabrikk, en slags bob-bane, en vannpark og en "sky-walk" over banantrærne og et opplevelsessenter om banandyrkingen. Vi kommer såpass sent på dagen og mannen i luken forstår at vi ikke kommer til å ha så mye utbytte av en film om bananens historie på engelsk og tilbyr oss å få lov å gå en rundtur mellom bananplantene og innom bananpakkeriet helt gratis. Det er hyggelig av ham. Vi ender opp i cafèen og kjøper oss hver vår frosne banan med sjokoladetrekk og nøtter eller strøssel på. Det smaker godt (i hvertfall synes Elise, Helge og jeg det). Deretter er det tur med bob-banen for alle (nesten; jeg blir igjen i bunnen av bakken som fotograf).




Et bad i det offentlige utendørs svømmebassenget blir det på oss før vi spiser deilig BBQ-middag. I det mørket faller på er fuglelydene sterke og mange. Noen kokaburraer skvaldrer masse: "ko, ko, ko, ko, ha, ha, ha, ha, ha, iahaaaa, skriik" eller noe sånt. Det høres ut som noen som får latterkrampe. Elise prøver å fange opp lydene med filmkameraet, men det er ikke lett. Så er det natta igjen.

No comments:

Post a Comment