15 February 2013

13. feb: Bondi Beach

Været er lettere i dag og vi skal til Bondi Beach, men først en tur til botanisk hage.

Pannekaker med egg og bacon til frokost på en pannekakerestaurant. Hvordan skal vi klare å toppe dette når vi kommer hjem, spør Helge. Det blir ikke lett, men heldigvis er det vinterferie når vi kommer hjem, så han har mulighet til å trene litt på å få lagt inn den nye frokostrutinen før skolen starter opp igjen.

Etter frokost tar vi fergen bort til Circular Quay igjen og derfra går vi til botanisk hage og Government Building som nå ikke lenger brukes av styresmaktene hverken i Australia eller New South Wales. En ærverdig gammel bygning. De forskjellige hagene i Botanic Garden er vakre og med flere solur. De har også et tre som de trodde var utryddet, men som det ble funnet ett av ikke langt fra Sydney for ca 20 år siden, og som de nå også har plantet i botanisk hage. Treet heter Wollemi Pine og er et rart nåletre som det nå finnes 3 voksne trær av i hele verden. Barna er snart fornøyde.



Tog og buss videre til Bondi Beach som barna gjerne har villet dra til på grunn av en tv-serie om livredderne på Bondi Beach som de har sett hjemme. Før vi går ned på stranden og bader finner vi oss litt lunsj som vi sitter på en benk rett ovenfor stranden og spiser. Så er det tid for å bade på Bondi Beach! Deilige, passe store bølger uten store understrømmer i dag, Helge betaler gjerne for å slippe å bade og badetemperaturen er ikke mer enn 20 grader i dag, nesten litt kaldt i vannet og i hvertfall over grensen for Helge. Han tar gjerne bilder i stedet, eller bare passer på tingene våre. Etter badet bygger Helge og barna sandslott med svømmebasseng. Det ligger også en mengde døde småfisk langs stranden og en av fiskene heter visstnok Puffyfish og har svært giftige pigger, i følge en lærer, som er der med en hel skoleklasse som skal lære surfing.





Så forsvinner solen for i dag og det kommer skyer med litt yr i. Disse skyene slipper ned det de har av yr og flytter seg videre ganske raskt. Vi rusler litt i gatene på Bondi før vi finner en buss som skal samme vei som oss.

... og nå ta Helge over skrivingen...

Transportbillettene vi kjøpte her første dagen var en god ide. De dekker all offentlig transport her i Sydney for hele familien, vi betalte ca 650 kroner for all transport for alle oss overalt i en hel uke.  Det er egentlig ganske billig.  Det beste av alt er alle fergeturene vi har tilgang på gjennom dette systemet.  Det er mye hyggeligere å ta ferge fra sted til sted enn å kjøre buss, og byen tar seg flott ut fra vannet.

Til sammenligning tok vi buss fra campingplassen til sentrum i Brisbane og jeg tror enveis billett kostet oss 200-300 kroner.  Så Brisbane: Look to Sydney!

Når vi kommer til Sydney går vi tilbake til hotellet og Torjus, Lavrans og Helge går til treningsrommet på Novotel og får god samvittighet.  Lavrans avslutter med et bad i bassenget som er utendørs her, og jammen treffer vi ikke på nordmenn med barn.  Det er lenge siden, og det er hyggelig å snakke norsk igjen...  Elise og Ida er på byen med kredittkort - men måteholdne som de er går det bra denne gangen også.

Dusj og pynting (?) og ut på middag.  Vi velger den gamle dampbåten Steam Steyne som har fått et nytt liv som restauranthus 80 år etter at den ble bygget i Skottland.  Den brukte 64 dager på turen gjennom Suez og videre hit til Darlig Harbour dengang, og gikk så i rute mellom Manly og Darlig Harbour.  Og nå har altså liv 2.0, et mye roligere og helt uten sjøgang startet her i Darling Harbour.  Det er drøssevis av restauranter og mye liv, så valget er stort, men vi stopper altså her.  Ida og Elise spiser hummer i kveld, og vi andre får også det vi ønsker oss - etter noe utveksling av retter.  Nydelig middag og når vi går hjemover er det ganske kult å se byen og skyskraperene speile seg i nesten speilblankt vann.  Her i Sydney pynter jentene seg påfallende mer enn gutta. De fleste gutter som er "på byen" med jenter eller ser etter jenter går i t-skjorte og olabukse, mens jentene er ordentlig pyntet.  Litt pussig det der.  Er det sånn hjemme også kanskje - lenge siden jeg har vært på byen...





Nordmannen som jeg traff ved bassenget tidligere i dag anbefalte å ta en drink i baren på Shangri-la hotellet, men det ble for sent i kveld, kanskje i morgen?

No comments:

Post a Comment