09 February 2013

8.feb: Hunter Valley

Tidlig opp i dag, med vekkerklokke går det...  Vi setter kursen mot Blue Mountains.

Vi er på veien før 08.00 og gjør som damen i resepsjonen ber oss om; stopper for å se på den store gitaren her i Tamsworth.  Vi er nok ordentlig "på landet" nå, det er nemlig country-festival her i byen.  For 40 år siden ble Tamsworth etablert som en slags country and western-hovedstad, og nå har de museum og prisutdeling og greier.  Men vi er på farten og tar oss ikke tid til sånt, ingen av turdeltakerene i bilen vår er heller ikke spesielt interessert i country, så det blir med bildet av den store gitaren som ruver like ved hovedveien.  Den er jo i og for seg imponerende.



På veien ser vi noen ordentlig store "owersized" transporter:



Vi stopper ved en ostefabrikk i Mushwellbrooke og spiser litt.  Her starter den øvre delen av Hunter Valley, men vi raser ned til den Singleton, der den største delen av Australias nest største vindistrikt ligger.  Her er det en hel rekke vingårder, og vi er innom etpar bare for å få en inntrykk av hva dette er for noe.  Prøvesmaking er ikke det vi er ute etter, men vi ser jo hvordan det foregår.  Er også innom "senteret" her med flotte hager og en liten landsby.



Men dagen i dag er rett og slett en transportdag, vi er forberedt på det, så vi kjører videre etter et par timer.  GPS-damen tar oss pent og rolig mot Blue Mountains, Ida er sjåfør i dag.  Ida har funnet ut at damen på skjermen også snakker norsk, men blir etterhvert lei av tonefall og misfostra norske ord, så damen slår om til engelsk etter en stund igjen.

Vel, denne dagen ble det kjøring fra kl. 08.00 til kl. 19.00, men noen stopp her og der samt et lengre besøk i Hunter Valley.  Men det ble mindre krangling enn det kunne vært bak i bilen, og ingen kranglet om å sitte foran - det har vært de siste dagers tema.  Det har gått på minuttet løs om når de skal bytte.  Det er bedre å sitte foran, for da ser man mer.  Men de som sitter bak kan også spille kort eller gjøre andre ting (det er jo bord der som kan stå oppe), så det er ikke synd på noen.  Personlig synes jeg det er mer ubehagelig å sitte bak fordi det er for rette seterygger, men så kan man jo også legge seg litt over på naboen uten at det gjør noe...

Blue Mountains er virkelig blå.  Det er sevjen fra eukaluptusene som fordamper og gjør hele dalen blålig, og vi gleder oss til i morgen.  Grillmat på campingen her i kveld.  Vellykket!  Alle legger seg gode og mette.



Natta.

No comments:

Post a Comment